Hoogopgeleiden met een migratieachtergrond

Coaching voor hoogopgeleiden met een migratie achtergrond heb ik ontwikkeld door mijn persoonlijke achtergrond en ervaring. Als een hoogopgeleide met een migratie achtergrond, heb je vaak het gevoel jezelf te moeten bewijzen.
Bril

Niet alleen als Nederlander met een andere afkomst, maar ook binnen je eigen gemeenschap. Als een hoogopgeleide met een migratie achtergrond, ligt de druk om te presteren en een “goede”  toekomst te hebben, vaak hoger dan bij de autochtone Nederlander. Deze druk kan heel zwaar aanvoelen.

Het gevoel je altijd te moeten bewijzen en aan het beeld van anderen te willen voldoen, of juist het beeld te willen ontkrachten. Hierdoor voel je niet de ruimte om aan jezelf te werken of om voor jezelf te zorgen. Je wordt als het ware geleefd door anderen. Dit kan resulteren in een benauwend en drukkend gevoel. Dit gevoel is moeilijk om aan anderen uit te leggen en te bespreken. Wanneer je te lang blijft lopen met dit gevoel, kan dit aanleiding worden voor burn-out klachten, somberheid of zelfs depressies.

Door middel van coaching leer je om weer in contact met jezelf te komen. Je leert  op jezelf en  op jouw levenspad te reflecteren, stil te staan bij wat er echt voor jou te doet. Om vervolgens keuzes en paden te kiezen waardoor  jij weer in balans komt en gelukkig wordt. Dit zal jou meer rust en ontspanning brengen.

Tijdens de coaching sessies zoeken we samen naar jouw echte zingeving in het leven en wat jou echt gelukkig maakt. Jij bent tenslotte een onderdeel en een individu binnen de Nederlands gemeenschap en niet iemand die een hele  gemeenschap vertegenwoordigt. Dit neemt niet af dat jij met de gemeenschappen verbonden kan zijn en  loyaal naar kunt blijven

Je gaat nieuwe doelen stellen in je leven op basis van wat jij echt wilt en voelt, en niet op wat anderen van jou verwachten. Vervolgens ga je met deze doelen aan de slag. Als je wilt kan ik je blijven coachen om te deze doelen te realiseren.

Herken je jezelf in dit verhaal en wil je graag een keer met mij hierover verder praten, dan nodig ik je van harte uit om gebruik te maken van het vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Sessieduur
1 uur en 30 minuten
Coachingstraject
5 tot 10 sessies