(Aanstaande) vaders

Als (aanstaande) vader komt een hoop op je af. Nieuwe uitdagingen en verantwoordelijkheden. Dit kan soms twijfels, onzekerheden en zelfs angsten meebrengen; kan en wil ik dit wel?
Kind met vader

Individuele coaching

Wat voor vader wil ik zijn en hoe kan ik mijn rol goed vervullen? Hoe bouw ik een goede band met mijn kind? Allemaal vragen waar jij door middel van coaching, antwoorden op kunt krijgen.

Naast vader, blijf je natuurlijk ook nog gewoon die ene persoon die je altijd bent geweest; hoe zorg je dat je jezelf niet uit het oog verliest, hoe blijf je in contact met je zelf . Hier komt ook een stukje zelfacceptatie bij kijken.

Door coaching krijg je inzicht in hoe jij jouw vaderrol wil gaan vervullen, zonder jezelf daarbij te verliezen. Als coach sta ik samen met jou stil bij het heden en kijken we samen naar de toekomst. Soms gaan we ook terug naar het verleden om daar inspiratie te halen.

Als coach sta ik naast jou en begeleid ik jou in het bereiken van je ideale vaderrol. Ik luister naar jou en denk met jou mee, maar soms confronteer ik jou als dit nodig is om je doel te bereiken. Een coaching traject is afgestemd op jou eigen behoeftes en wensen.

Ben je n.a.v. dit verhaal benieuwd geworden? Meld je dan aan voor een kosteloos en een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Sessieduur
1 uur en 30 minuten
Coachingstraject
5 tot 10 sessies
Kinderen met vader

Groepscoaching

In een groep van maximaal vijf (aanstaande) vaders, ga je onder mijn begeleiding met elkaar het gesprek aan over het vaderschap en alles wat erbij hoort. Je deelt je ervaringen(positief en negatief), je zorgen en de knelpunten die je tegenkomt.

Door dit met elkaar te doen, kom je soms tot inzichten die jou als vader verder kunnen helpen. Ook is dit de aangewezen plek om je even los te maken van je dagelijkse routine, op afstand naar zaken te kunnen kijken en stil te staan bij wat voor jou echt belangrijk is. Allerlei onderzoeken hebben uitgewezen dat coaching in groepsverband net zo effectief kan zijn als individuele coaching. Deze vorm van coaching is met name geschikt voor mensen die niet graag in het middelpunt staan. Mensen die juist leren en nieuwe inzichten creëren, door naar de verhalen van anderen te luisteren en ervaringen met anderen te delen.

Een groep coaching traject bestaat uit maximaal vijf sessies van twee uur per sessie. Bij iedere sessie staat een thema, gerelateerd aan het vaderschap centraal, je kunt hierbij denken aan; identiteit, opvoeding, intimiteit…
In tegenstelling tot de individuele coaching, is deze vorm minder afgestemd op je eigen behoeftes en wensen en wordt er minder ingezoomd op jou eigen persoonlijke groei.

Is deze vorm van coaching voor jou geschikt? Er zijn maar beperkt plekken beschikbaar.

Sessieduur
2 uur
Coachingstraject
5 sessies